Blogroll

Senarai Tajuk

Agama (504) Al-Quran (25) Amazing (288) Anak (54) Bahaya (59) Berita Dunia (1) Biskut Raya (68) Contest (1) Crazy (128) Doa (14) Download (74) E-Book (4) Fotografi (4) Garage Sale (3) Hiburan (317) Hidayah (24) Hot's (181) Ibadah (27) Info (678) Islam (499) Jahitan (7) Jawatan Kosong (2) Jimak (2) K-Pop (30) Kenderaan (156) Kesihatan (172) Kisah Benar (20) Kisah Sufi (47) Kitab (9) Lawak (94) Misteri (44) Most (70) Movie (85) Nabi Muhammad S.A.W (57) News (1) Ngeri (174) Novel (10) Pelancongan (4) Pelik (133) Pendidikan (414) Peraduan (1) Personal (166) Pertahanan (9) Rawatan Islam (6) Renungan (118) Resepi (403) Scarf / Shawl (8) Sejarah (38) Semasa (288) Sempoi (304) SEO (4) Seram (35) Sukan (223) Syiah (4) Teknologi (448) Tips (85) Top (10) Tudung (14) Tutorial (96) Ulama (66) Ustaz Azhar (35) Video (7) WallPaper (1)

Promosi Terbaru!!! Sila Klik Dibawah!!!

Monday, April 30, 2018

5 Mitos Penagih Kopi Ini Dedah Personaliti Anda Dalam Perhubungan

Apabila bercerita tentang kopi, kita akan menemui komuniti pencintanya yang tersendiri. Selalunya mereka mengelar diri mereka “Penagih Kopi” (Coffee Addicts).
Penagih kopi tidak peduli tentang fakta yang diwar-warkan tentang kafein dan mudaratnya. Mereka akan menjadi resah apabila tidak memulakan hari dengan secawan kopi.
Kemunculan Penagih Kopi yang semakin ramai ini dapat dilihat dengan galaknya pertumbuhan kedai-kedai kopi di Malaysia. Di zaman silam ia dikenali sebagai Kopitiam. Namun kini selaras dengan perkembangan kemajuan, kafe yang menyediakan kopi mahal dan tulin berselerakan di serata negara.
Starbuck, Kapitan Kopitiam, Kluang Station adalah antara nama-nama yang gah dalam menyediakan kopi yang tulin, sedap dan sedikit mahal.
Berbeza dengan kopi yang diusahakan di kampung, biji kopi asli yang telah melalui beberapa proses dengan sistem yang tersendiri dikisar di kafe. Kita akan melihat proses-proses penyediaan biji kopi ini dan perbezaan proses pembuatan antara kopi ‘bandar’ dan kopi ‘kampung’.
Terdapat mitos yang mengisahkan tentang personaliti pencinta kopi dan gerak kelakuan terhadap perhubungan dengan kekasih atau orang lain. Mari kita lihat beberapa mitos mengenai lima jenis kopi yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia, kaitan personaliti pencintanya dan perhubungan mereka dengan orang lain.

1. Pencinta Espresso/Short Black

Dikatakan seorang pencinta yang mengagumkan dan sangat memelihara kekukuhan perhubungan dengan semua kenalannya terutamanya si kekasih hati. Namun seringkali perhubungannya dengan orang lain tidak berkekalan lama.

2. Pengemar Long Black

Sementara pengemar Long Black seperti pencinta Short Black sangat mengagumkan, kelihatan bersungguh-sungguh dalam perhubungan tetapi takutkan komitmen. Keputusan yang diambil dalam perhubungan seringkali selangkah di belakang dan tidak memihak kepada mereka.

3. Penagih Latte

Penagih kopi jenis ini selalunya adalah seorang yang berhemah, berhati lembut dan sangat sensitif. Mereka serius dalam perhubungan dengan semua orang dan tidak suka dikhianati. Pengkhianat tidak akan mempunyai peluang kedua untuk memenangi hati penagih Latte.

4. Penagih Mocha

Mocha digemari oleh orang-orang yang kurang keyakinan diri dan sering berubah pendirian. Sukar membuat keputusan dalam perhubungan sama ada hendak memberikan komitmen yang padu atau hanya sebagai kawan biasa.

5. Peminum tegar Cappucino

Mereka dilihat sangat berhati-hati dalam perhubungan dengan semua orang. Seringkali tidak terlalu menonjol dikalangan handai taulan dan rakan-rakan namun boleh mencetuskan tarikan yang terduga jika kena pada tempatnya.
Walaupun informasi ini hanya seolah mitos kerana berdasarkan kajian rambang daripada pemerhatian pengunjung yang selalu minum kopi di kafe, namun ianya mungkin akan membuatkan anda berfikir beberapa kali sebelum memesan kopi di kafe-kafe, lebih-lebih lagi sekiranya anda berhasrat memikat hati seseorang.

0 comments:

Post a Comment

Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Terima kasih atas kunjungan..Semoga ada manfaat bersama..Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More