Blogroll

Syed Abdul Rahman (Tokku Paloh)

Penasihat utama Sultan Zainal Abidin III semarakkan semangat jihad Datuk Bahaman, Tok Gajah, Mat Kilau tentang penjajah British di Pahang. ULAMA Besar Terengganu pada abad ke-19, Sayyid Abdul Rahman Al-Idrus atau Tokku Paloh Idrus, turut dikenali sebagai wali Allah yang penuh keramat serta sangat ditakuti penjajah.

Tingkatkan Pendapatan Melalui Nuffnang

Pendapatan melalui nuffnang memang berbaloi kerana pelbagai kempen iklan ditawarkan nuffnang agak lumayan serta dapat menjana pendapatan sampingan melalui blog.Berikut beberapa tips untuk cara anda memaksimumkan pendapatan anda bersama nuffnang.

Download : Drama Korea - Dream High

Download : Drama Korea - Dream High

Bongkar! : Kisah Berliku PengIslaman Bintang Chelsea Nicolas Anelka (Abdul Salam Bilal Anelka)

Bagi peminat bola sepak dunia, terutama penyokong kelab Chelsea, tentu tidak asing lagi dengan nama Nicolas Anelka. Anelka adalah salah seorang penyerang yang berbahaya apabila berada di depan gawang lawan.

Mengapa Yahudi Menggali Di Bawah Masjid Al-Aqsa?

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Senarai Tajuk

Agama (500) Al-Quran (24) Amazing (284) Anak (50) Bahaya (59) Berita Dunia (1) Biskut Raya (68) Contest (1) Crazy (125) Doa (14) Download (74) E-Book (4) Fotografi (4) Garage Sale (3) Hiburan (316) Hidayah (26) Hot's (178) Ibadah (26) Info (660) Jahitan (7) Jawatan Kosong (2) Jimak (2) K-Pop (30) Kenderaan (148) Kesihatan (167) Kisah Benar (19) Kisah Sufi (47) Kitab (9) Lawak (93) Misteri (44) Most (67) Movie (85) Nabi Muhammad S.A.W (54) Ngeri (174) Novel (10) Pelancongan (2) Pelik (131) Pendidikan (405) Peraduan (1) Personal (165) Pertahanan (9) Rawatan Islam (6) Renungan (115) Resepi (357) Scarf / Shawl (8) Sejarah (38) Semasa (283) Sempoi (297) SEO (4) Seram (35) Sukan (222) Syiah (4) Teknologi (366) Tips (77) Top (10) Tudung (14) Tutorial (96) Ulama (54) Ustaz Azhar (35) Video (7) WallPaper (1) Yahudi (29)

Promosi Terbaru!!! Sila Klik Dibawah!!!

Saturday, December 31, 2016

Resepi Cara Buat CHOC - CHEESE CAKE Sedap

CHOC - CHEESE CAKE

Step By Step 1159


Step By Step 1160

Bahan-Bahannya :-)
130 g mentega
130 g cream cheese
170 g gula perang (brown sugar)
2 camca besar madu
4 biji telur gred A
260 g tepung gandum*
30 g cocoa powder*
1/2 camca teh baking powder*
1/2 camca teh soda bicarbonate*(*disatukan dan diayak)
1 biji oren, parut kulit dan perah jusnya
60 g kacang walnut, cincang sederhana halus

Bahan Topping :-)
250 cream cheese
60 g gula aising, diayak
1 biji oren, parut kulit dan perah jusnya

Cara membuatnya :-)
  1. Putar cream cheese, mentega dan gula perang hingga putih, masukkan telur satu persatu sambil terus memutar hingga kembang (masa ni adunan seakan2 berminyak), masukkan tepung berselang seli dengan jus oren, kemudian diikuti dengan parutan kulit oren. Gaul rata.
  2. Masukkan cincangan walnut, gaul rata dan tuang dalam tin berukuran (10 x 10 x 3) inci yang telah disapu dengan mentega dan alas dasarnya dengan kertas. Bakar 30 - 35 minit pada suhu 175C, bergantung pada oven masing2. Bila kek masak, sejukkan sepenuhnya atas jaringan.
  3. Pukul bahan2 untuk topping kecuali jus oren, pada kelajuan sederhana hingga putih. tambah jus oren dan pukul hingga rata. Sapu atas kek tadi dan ratakan. Potong dan hias ikut kreativiti masing2 sebelum dihidangkan.
kredit : mat gebu

35 Tip Kehidupan Genius Yang Anda Perlu Tahu. Kami Suka #18

Kita hidup dalam kehidupan yang sibuk dan sebarang tips yang dapat memudahkan hidup adalah sangat membantu. Senarai dibawah adalah tips-tips mudah yang genius untuk masalah harian anda. Enjoy!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
Bonus.

Wednesday, December 28, 2016

20 Gambar Selfie Yang Ekstreme. #19 Paling Mustahil

Selfie kini sudah menjadi trend. Namun, kegilaan ini kadang-kadang menjadi di luar batasan apabila ada yang selfie tak bertempat.
Untuk idea yang lebih menarik dan lebih awesome, anda bole lihat gambar-gambar di bawah. Alang-alang berselfie, biarlah mengagumkan. Bukannya membuatkan orang menyampah.
1. Ada berani?
2. Lepas senyum, nak jerit pun jerit la
3. Bole naik atas rupenye
4. Memang ada tingkap untuk selfie ke?
5. Cool
6. Tatau nak kesian ke tak
7. Hebat balancing dia
8. Ngilu je tengok kipas tu
9. Good timing member dia enter frame
10. Macam tak gerak ke kereta tu
11. Fuuuu
12. Rasanya lembu tu pun malu nak kejar
13. Fuuuu sekali lagi
14. Kini ada alasan untuk belajar surfing
15. Lain macam pulak dia punya payung terjun
16. Ini kalau kena sengat ni…
17. Macam mana la dia bole panjat atas tu
18. Legendary
19. Agak-agak Syeikh Muzaffar ada tangkap gambar selfie tak? Hehe
kredit : thevocket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2016

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2016

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More