Blogroll

Senarai Tajuk

Agama (500) Al-Quran (24) Amazing (284) Anak (50) Bahaya (59) Berita Dunia (1) Biskut Raya (68) Contest (1) Crazy (125) Doa (14) Download (74) E-Book (4) Fotografi (4) Garage Sale (3) Hiburan (316) Hidayah (26) Hot's (178) Ibadah (26) Info (660) Jahitan (7) Jawatan Kosong (2) Jimak (2) K-Pop (30) Kenderaan (148) Kesihatan (167) Kisah Benar (19) Kisah Sufi (47) Kitab (9) Lawak (93) Misteri (44) Most (67) Movie (85) Nabi Muhammad S.A.W (54) Ngeri (174) Novel (10) Pelancongan (2) Pelik (131) Pendidikan (405) Peraduan (1) Personal (165) Pertahanan (9) Rawatan Islam (6) Renungan (115) Resepi (357) Scarf / Shawl (8) Sejarah (38) Semasa (283) Sempoi (297) SEO (4) Seram (35) Sukan (222) Syiah (4) Teknologi (368) Tips (77) Top (10) Tudung (14) Tutorial (96) Ulama (54) Ustaz Azhar (35) Video (7) WallPaper (1) Yahudi (29)

Promosi Terbaru!!! Sila Klik Dibawah!!!

Tuesday, February 10, 2015

Cara Tingkat Trafik Blog


Cara tingkat trafik blog.
Ini apa yang dikutip dan diadun melalui blog-blog lain yang 24 jam cerita pasal trafik jadi dah ada yang bertanya jadi inilah jawapannya.Tetapi ini bukanlah penamat atau kata putus kerana ada banyak cara yang akan kita kongsikan untuk tingkat trafik blog.

1-Ping URL blog-

Kebanyakan berkata begitu,jadi anda hanya perlu buat sebagaimana 98% blogger kat muka bumi ini buat.Caranya?Mudah,anda boleh dapat maklumat di carian google.

2-Baca -Faham - Ikut

  • -Jangan blog yang bila masuk ada keluar lagu-tak semua orang suka lagu yang anda kata best.
  • -Jangan Tayang pakwe/makwe - macam confirm kahwin sangat (ramai blogger kata macam itu,saya sekadar menyampaikan.)
  • -Jangan Font ada besar kecil -seperti menganggap pembaca /pengunjung rabun jauh/dekat.
  • -Jangan font warna warni - seperti menganggap pembaca /pengunjung buta warna
  • -Jangan blog macam diari persendirian - (syok sendiri) Sendiri masak,rasa,makan sendiri puji mati tanam sendiri (bila kunjung blog mesti yang kata "ada aku kisah?")
  • -Jangan masuk blog orang tak bagi komen - Usah diharap blog orang yang kita lawat akan datang lawat blog kita balik, kena tinggalkan komen kat blog mereka.Mereka bukan ahli psikik atau Ahli forensik jauh sekali Ahli Nujum.
  • -Jangan biarkan blog tanpa dilink-Myspace,Friendster,Tagged,Facebook. linkkan jika ada akaunnya.Bukan sibuk jaga tepi kain orang sampai beli sardin pun nak cerita kat status.

Ini sedikit asas, blog ini pun bukanlah hebat sangat jadi terpulanglah anda untuk menilainya kerana info-info yang diberikan berdasarkan kunjungan ke blog-blog lain. 

0 comments:

Post a Comment

Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Terima kasih atas kunjungan..Semoga ada manfaat bersama..Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2016

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2016

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More