Blogroll

Senarai Tajuk

Agama (504) Al-Quran (25) Amazing (288) Anak (54) Bahaya (59) Berita Dunia (1) Biskut Raya (68) Contest (1) Crazy (128) Doa (14) Download (74) E-Book (4) Fotografi (4) Garage Sale (3) Hiburan (317) Hidayah (24) Hot's (181) Ibadah (27) Info (678) Islam (499) Jahitan (7) Jawatan Kosong (2) Jimak (2) K-Pop (30) Kenderaan (156) Kesihatan (172) Kisah Benar (20) Kisah Sufi (47) Kitab (9) Lawak (94) Misteri (44) Most (70) Movie (85) Nabi Muhammad S.A.W (57) News (1) Ngeri (174) Novel (10) Pelancongan (4) Pelik (133) Pendidikan (414) Peraduan (1) Personal (166) Pertahanan (9) Rawatan Islam (6) Renungan (118) Resepi (403) Scarf / Shawl (8) Sejarah (38) Semasa (288) Sempoi (304) SEO (4) Seram (35) Sukan (223) Syiah (4) Teknologi (448) Tips (85) Top (10) Tudung (14) Tutorial (96) Ulama (66) Ustaz Azhar (35) Video (7) WallPaper (1)

Promosi Terbaru!!! Sila Klik Dibawah!!!

Thursday, July 10, 2014

Kisah Sebenar Felixia Yeap Dari Imej Seksi Kepada Berhijab


Personaliti Felixia Yeap yang kini sudah memeluk Islam sebenarnya dulu dirinya terkenal dengan imej seksi sebagai model majalah Playboy edisi Filipina mencetuskan kontroversi apabila tampil dengan imej baru yang bertudung labuh dan berbaju kurung. Perkara ini sememangnya mengejutkan ramai orang tak kira la samada yang Islam mahupun bukan Islam di Negara kita ini.

Susulan dengan perkara itu, jumlah followersnya di Facebook jatuh merudum manakala imej barunya dikritik hebat oleh peminat kerana mereka menganggap gadis berusia 27 tahun itu sengaja mahu meraih publisiti meluas di kalangan orang muslim seluruh malaysia. Rupa-rupanya niatnya untuk memeluk Islam sudah menebal dalam Dirinya.

Memang kagum sangat dengan beliau. Buat saja carian di engin google, pasti korang akan jumpa gambar-gambar seksi Felixia Yeap yang amat menggoda dan mengghairahkan namun itu dulu. Kini penampilannya sangat berbeza.

Baru-baru ini, Felixia sempat ditemubual oleh seorang wartawan Utusan berhubung kisah di sebalik perubahan imejnya dan bagaiman penerimaan orang ramai terhadap imej baru itu.

"Memang ramai yang mengatakan bahawa ini semua cara saya meraih publisiti. Tetapi biarlah Tuhan dan masa yang membuktikan bahawa saya ikhlas untuk berhijab."

"Semua publisiti yang timbul sama ada baik atau buruk hanyalah bonus yang tidak pernah saya duga sama sekali dan berharap mereka tidak memandang serong terhadap perubahan ini."

"Malah ramai yang menghantar mesej dan e-mel kepada saya berterima kasih kerana berani untuk berubah dan berhijab secara terbuka walaupun saya bukan Muslim."

"Mereka kata perubahan saya memberi inspirasi untuk mereka mulai berhijab, terutamanya yang lahirnya sudah Islam."

Walaupun pada awalnya, jumlah pengikut Felixia Yeap menurun secara mendadak namun tidak lama selepas itu, jumlah tersebut kembali meningkat selepas mendapat sokongan kuat dan ikhlas dari rakan muslim lain yang mahukannya terus menutup aurat dan berhijab.

"Saya amat tersentuh dan gembira sokongan tersebut. Mereka juga telah menyedarkan saya bahawa bahawa setiap wanita berhak dihormati dan disayangi sebagai seorang insan, bukan kerana tubuh badan atau rupa parasnya."

Cantik kan Felixia ni? Semoga penghijrahannya ini akan kekal dan semoga Felixia berusaha untuk menjadi seorang muslimah yang disegani.

0 comments:

Post a Comment

Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Terima kasih atas kunjungan..Semoga ada manfaat bersama..Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More