Blogroll

Senarai Tajuk

Agama (500) Al-Quran (24) Amazing (284) Anak (50) Bahaya (59) Berita Dunia (1) Biskut Raya (68) Contest (1) Crazy (125) Doa (14) Download (74) E-Book (4) Fotografi (4) Garage Sale (3) Hiburan (316) Hidayah (26) Hot's (178) Ibadah (26) Info (660) Jahitan (7) Jawatan Kosong (2) Jimak (2) K-Pop (30) Kenderaan (148) Kesihatan (167) Kisah Benar (19) Kisah Sufi (47) Kitab (9) Lawak (93) Misteri (44) Most (67) Movie (85) Nabi Muhammad S.A.W (54) Ngeri (174) Novel (10) Pelancongan (2) Pelik (131) Pendidikan (405) Peraduan (1) Personal (165) Pertahanan (9) Rawatan Islam (6) Renungan (115) Resepi (357) Scarf / Shawl (8) Sejarah (38) Semasa (283) Sempoi (297) SEO (4) Seram (35) Sukan (222) Syiah (4) Teknologi (368) Tips (77) Top (10) Tudung (14) Tutorial (96) Ulama (54) Ustaz Azhar (35) Video (7) WallPaper (1) Yahudi (29)

Promosi Terbaru!!! Sila Klik Dibawah!!!

Monday, July 7, 2014

Adakah Brasil Layak Jadi Juara Dunia 2014?

Dengan kecederaan yang dialami bintang Brasil, Neymar, nampak seperti peluang untuk Brasil menang piala kali ke-6 menjadi tipis. Nampaknya Rio mungkin menangis lagi. Dapatkah Hulk mengemudi serangan Brasil pada perlawanan separuh akhir menentang Germany? Lets hope for magic from the Canarinho.
neymar injured match colombia world cup 2014 miss next match
Bintang Brasil, Neymar bakal tersingkir dari perlawanan separuh akhir menentang Germany akibat menerima kederaan ketika menentang Colombia. Sumber gambar Google
Peluang untuk Germany pulang dengan trofi pula agak cerah apabila pertahanan Brasil, Thiago Silva dikenakan kad kuning pada perlawanan menentang Colombia dan terpaksa ‘miss next match’ apabila bertemu di Germany di Semi-Final nanti. Mampukah pemain pertahanan termahal dunia David Luiz mengekang kemaraan jentera serangan Germany?
France pulang awal selepas ditewaskan Germany. Dua-dua team kelihatan sama kuat. Tapi nampaknya tak merasa bintang Arsenal, Giroud dan Koscielny pegang World Cup. Mungkin bintang Arsenal; Mertesacker, Podolski dan Ozil berpeluang untuk menang kejuaraan?
google doodle world cup 2014 archive
World Cup kalini meriah dengan jaringan pada perlawanan peringkat kumpulan. Bila dah masuk peringkat kalah mati, masing-masing tak sumbat banyak gol sebab bermain dengan berhati-hati. Sehingga quarter final, James Rodriguez kekal penjaring gol terbanyak dengan 6 gol, di ikuti Messi, Muller dan Neymar dengan 4 gol.
Miroslav Klose dari Germany semakin hampir untuk memecah rekod gelaran penjaring gol terbanyak sepanjang zaman dengan 15. Sekarang ni masih berkongsi kedudukan dengan lagenda Brazil, Ronaldo.
Hati den masih remuk apabila Mexico disingkirkan Netherland pada pada perlawanan kalah mati top 16. Tengok dari stat perlawanan, memang nampak Mexico patut menang. Tapi dah adat permainan, bola tu bulat, sapa-sapa boleh jadi pemenang sebelum tamat perlawanan.
Kejuaraan kali ni juga dapat tengok team underdog seperti Costa Rica berjaya layak ke perlawanan semi final. Yang menariknya Netherlands berhempas pulas untuk membolosi gawang Costa Rica dan menyaksikan perlawanan dibawa ke sepakkan penalty. Pertukaran terakhir goal keeper oleh bakal boss Man U yang baru Van Gaal membuahkah hasil. Netherlands ke semi final bertemu Argentina.
google doogle world cup 2014 brasil
Belgium, ‘Dark Horse team of the Tournament’ tersingkir pada peringkat quarter final di tangan Argentina. Satu pencapaian yang baik bagi negara Belgium pada fikiran den. Argentina bakal menentang Netherlands pada perlawanan peringkat separuh akhir. Den harap Messi dapat bantai Netherlands sebagai pengubat luka den. Go Messi, claim Golden Boot untuk kejuaraan kali ini!!!
Macam mana pun, den tetap meramalkan Germany juara untuk kali ini dengan kemungkinan akan bertemu dengan Argentina di final.

0 comments:

Post a Comment

Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Terima kasih atas kunjungan..Semoga ada manfaat bersama..Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2016

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2016

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More