Blogroll

Senarai Tajuk

Agama (500) Al-Quran (24) Amazing (284) Anak (50) Bahaya (59) Berita Dunia (1) Biskut Raya (68) Contest (1) Crazy (125) Doa (14) Download (74) E-Book (4) Fotografi (4) Garage Sale (3) Hiburan (316) Hidayah (26) Hot's (178) Ibadah (26) Info (660) Jahitan (7) Jawatan Kosong (2) Jimak (2) K-Pop (30) Kenderaan (148) Kesihatan (167) Kisah Benar (19) Kisah Sufi (47) Kitab (9) Lawak (93) Misteri (44) Most (67) Movie (85) Nabi Muhammad S.A.W (54) Ngeri (174) Novel (10) Pelancongan (2) Pelik (131) Pendidikan (405) Peraduan (1) Personal (165) Pertahanan (9) Rawatan Islam (6) Renungan (115) Resepi (357) Scarf / Shawl (8) Sejarah (38) Semasa (283) Sempoi (297) SEO (4) Seram (35) Sukan (222) Syiah (4) Teknologi (368) Tips (77) Top (10) Tudung (14) Tutorial (96) Ulama (54) Ustaz Azhar (35) Video (7) WallPaper (1) Yahudi (29)

Promosi Terbaru!!! Sila Klik Dibawah!!!

Friday, June 20, 2014

Cara Deactivate Akaun Twitter

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Kali ni nak share cara deactivate akaun twitter merangkap delete akaun twitter.

  • Pastikan dah sign in akaun twitter masing-masing-----> twitter.com untuk deactive atau delete akaun twitter.
  • Kemudian klik kat sini-----> Account Setting. Scroll sampai bawah sekali, klik kat Deactive my account
  • Akan kuar kotak macam bawah ni....


  • Pastu akan kuar kotak ni pulak


  • Okey dah selesai....kalau menyesal, silalah login macam biasa dalam tempoh 30 hari, kalau tak korang buat je la akaun baru. Oke sekian cara deactive atau delete akaun twitter.


************
Tak delete pun akaun twitter aku tu....masih wujud...cuma tak aktif bertweet je... Huhuu. 

0 comments:

Post a Comment

Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Terima kasih atas kunjungan..Semoga ada manfaat bersama..Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2016

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2016

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More