Blogroll

Syed Abdul Rahman (Tokku Paloh)

Penasihat utama Sultan Zainal Abidin III semarakkan semangat jihad Datuk Bahaman, Tok Gajah, Mat Kilau tentang penjajah British di Pahang. ULAMA Besar Terengganu pada abad ke-19, Sayyid Abdul Rahman Al-Idrus atau Tokku Paloh Idrus, turut dikenali sebagai wali Allah yang penuh keramat serta sangat ditakuti penjajah.

Tingkatkan Pendapatan Melalui Nuffnang

Pendapatan melalui nuffnang memang berbaloi kerana pelbagai kempen iklan ditawarkan nuffnang agak lumayan serta dapat menjana pendapatan sampingan melalui blog.Berikut beberapa tips untuk cara anda memaksimumkan pendapatan anda bersama nuffnang.

Download : Drama Korea - Dream High

Download : Drama Korea - Dream High

Bongkar! : Kisah Berliku PengIslaman Bintang Chelsea Nicolas Anelka (Abdul Salam Bilal Anelka)

Bagi peminat bola sepak dunia, terutama penyokong kelab Chelsea, tentu tidak asing lagi dengan nama Nicolas Anelka. Anelka adalah salah seorang penyerang yang berbahaya apabila berada di depan gawang lawan.

Mengapa Yahudi Menggali Di Bawah Masjid Al-Aqsa?

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Senarai Tajuk

Agama (504) Al-Quran (25) Amazing (287) Anak (54) Bahaya (59) Berita Dunia (1) Biskut Raya (68) Contest (1) Crazy (128) Doa (14) Download (74) E-Book (4) Fotografi (4) Garage Sale (3) Hiburan (317) Hidayah (24) Hot's (181) Ibadah (27) Info (677) Islam (499) Jahitan (7) Jawatan Kosong (2) Jimak (2) K-Pop (30) Kenderaan (156) Kesihatan (172) Kisah Benar (20) Kisah Sufi (47) Kitab (9) Lawak (94) Misteri (44) Most (68) Movie (85) Nabi Muhammad S.A.W (57) Ngeri (174) Novel (10) Pelancongan (4) Pelik (133) Pendidikan (414) Peraduan (1) Personal (166) Pertahanan (9) Rawatan Islam (6) Renungan (118) Resepi (403) Scarf / Shawl (8) Sejarah (38) Semasa (288) Sempoi (304) SEO (4) Seram (35) Sukan (223) Syiah (4) Teknologi (448) Tips (84) Top (10) Tudung (14) Tutorial (96) Ulama (66) Ustaz Azhar (35) Video (7) WallPaper (1)

Promosi Terbaru!!! Sila Klik Dibawah!!!

Tuesday, August 23, 2011

Download : Drama Thai - Friendship [2008]



Medium Quality download links, re-encoded from high quality
dimensions: 576 x 320
version: DVDRip
file size: ~350 mb
Release Name: Friendship.2008.DVDRip.XviD-AsiSter
English Subtitles: MegaUpload || MediaFire || Fileserve

credit: Thanyawzin


Download : Drama Thai - The Little Comedian [2010]



Medium Quality download links, re-encoded from high quality
dimensions: 640 x 444
version: DVDRip
file size: ~350 mb
Country: Thai
Subtitles (Chinese,Malay,English):MegaUpload || MediaFire || Fileserve

credit: Thanyawzin

Download : Drama Korea - Boys Before Flowers / Boys Over Flowers


Soompi Page || DramaWiki Page

Medium Quality download links, re-encoded from high quality
dimensions: 800 x 450
version: 720p-MOOHAN & HAN
file size: ~350MB (.MKV)
English Subtitles: WithS2

credit: Thanyawzin

Join MediaFire parts (the .001, .002 extensions) with HJSplit.

Episode 01: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 02: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 03: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 04: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 05: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 06: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 07: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 08: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve **
Episode 09: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 10: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 11: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 12: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 13: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 14: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 15: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 16: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 17: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 18: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 19: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 20: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 21: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 22: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 23: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 24: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
Episode 25END: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve

F4 Special TalkShow Episode: MegaUpload || MediaFire 1/2, MediaFire 2/2 || Fileserve
F4 Special TalkShow Subtitle: MegaUpload || MediaFire || Fileserve

**Episode 08 - 480p.
IF may not sync for subs. Then to make resync use this link-http://subshifter.bitsnbites.eu/.

Download : Drama Korea - Sorry And Thank You [2011]



Medium Quality download links, re-encoded from high quality
dimensions: 720 x 400
version: DVDRip
file size: ~350 mb
Release Name: Sorry.Thank.You.2011.DVDRip.XViD-CiNE21i
Country: Korean
English Subtitles: none at the moment. If you find one, please share :^_^

credit: Thanyawzin

Download : Drama Korea - The Boy From Ipanema [2010]



Medium Quality download links, re-encoded from high quality
dimensions: 720 x 306
version: DVDRip
file size: ~350 mb
Release Name: The.Boy.From.Ipanema.2010.KOR.DVDRip.XViD-LUMiX
Language: Korean
English Subtitles: none at the moment. If you find one, please share :^_^

credit: Thanyawzin

Air Terjun Hilang Dalam Lubang Misteri


 
Air terjun dalam gambar ni terletak di daerah Minnesota. Nampak macam air2 terjun yang lain tapi apa yang pelik pada air terjun ni sangat misteri. Air yang mengalir dari air terjun di sebelah kanan akan terus ke bawah dan kolam tetapi air yang di sebelah kiri gambar ni akan hilang dalam lubang tersebut.
 
Lubang misteri ni dikenali dengan Devil's Kettle. Air yang masuk dalam lubang  ni tidak diketahui kemana mengalir. Ada yang cuba melemparkan pewarna dan barang2 untuk mengetahui dimana air ni akan mengalir tetapi belum ditemui alirannya. Tak mungkin ke alam lain. Sampai sekarang barang2 yang dilemparkan belum dijumpai lagi.

Cuba bayangkan korang termasuk dalam lubang ni dan sedar2 ada kat alam lain.

Tatu F*** The Police Di Muka


ismael-hernandez-abroiso-face-side.jpg
Tidak puas hati dengan 2 kali penangkapannya pada Januari tahun lepas, Ismael Ambrosio sengaja mencari padah. Daripada membersihkan nama dia ni dari rekod polis, dia meluahkan rasa ketidakpuasan hati dengan cara yang mungkin membawa padah dan bersifat kekal. 
 
Dia ditangkap pada kali pertama dengan kecurian kecil dan menipu ID dan kali kedua dengan kes yang sama. Dia akhirnya kembali dengan muka yang bertatu Fuck The Police! Rasanya dah tahu apa kesalahan penangkapan untuk kali ketiga dia ni kan. Dibawah ni gambar apabila ditangkap pertama kali dan wajah barunya.
ismael-hernandez-abroiso-no-face.jpg
ismael-hernandez-abroiso-face-384.jpg
Huruf2 lain diwajahnya masih belum diketahui apa maknanya.

Kisah Kelahiran Al-Masih Di Dalam Surah Maryam



 
Kehamilan Maryam

Allah s.w.t. telah mengutuskan Malaikat Jibril untuk memberi khabar gembira kepada Maryam bahawa beliau akan melahirkan seorang anak lelaki. Kisah tersebut telah dipaparkan di dalam Surah Maryam melalui uslub dialog di antara Maryam dan Jibril.

Firman Allah s.w.t.:

“Jibril berkata: ‘Sesungguhnya aku ini hanyalah utusan Tuhanmu untuk memberitahu kepadamu tentang seorang anak lelaki yang suci."
(Surah Maryam:19)

Maryam yang merupakan seorang wanita yang solehah merasa hairan dan kebingungan, mengapa dengan tiba-tiba dia dikhabarkan oleh Jibril akan kelahiran seorang anak lelaki? Bagaimanakah perkara ini harus berlaku? Sedangkan dia tidak pernah disentuh oleh seorang lelaki pun, apatah lagi untuk melakukan perbuatan-perbuatan keji yang lain? Lalu Maryam brtanya bagi memecahkan kebuntuan yang berada dalam fikirannya:

“Maryam berkata: ‘Bagaimana aku dapat melahirkan seorang anak lelaki sedangkan tidak pernah seorang manusiapun menyentuh aku dan aku bukannya seorang pezina" 
(Surah Maryam; 20)

Lalu Jibril menjawab bagi merungkaikan ikatan keserabutan yang menyala-nyala di dalam kepala Maryam dan sekaligus menjadikan Maryam sebagai manusia pilihan yang mendapat rahmat:

“Jibril berkata: ‘Demikianlah Tuhanmu berfirman: Perkara tersebut amatlah mudah bagi-Ku dan agar dapat Kami jadikan suatu tanda bagi manusia dan sebagai rahmat daripada Kami dan hal itu adalah suatu perkara yang telah diputuskan.” 
(Surah Maryam: 21)

Kelahiran ‘Isa a.s.

Kejadian Nabi ‘Isa a.s. adalah berbeza dengan kejadian segala manusia yang ada di atas dunia. Dia dilahirkan tanpa bapa dan oleh kerana proses kejadiannya lain daripada manusia yang lain, sudah tentu proses kematiannya juga adalah lain daripada manusia yang lain.

Firman Allah s.w.t.:

“Maka (Maryam) merasa sakit untuk melahirkan anak memaksa ia bersandar pada pangkal pohon kurma, dia berkata: ‘Aduhai! Alangkah baiknya aku mati sebelum ini dan aku menjadi barang yang tidak bererti lagi dilupakan’.” 
(Surah Maryam: 23)

Maryam merasa sakit yang amat sangat ketika hendak melahirkan Isa a.s. sehingga dia merasakan lebih baik mati sahaja daripada menanggung derita melahirkan kandungan tersebut tetapi keresahan itu telah ditenteramkan oleh Jibril a.s. yang menyeru dari jauh.

Firman Allah s.w.t.:

“Maka Jibril menyeru ke arahnya dari tempat yang rendah: ‘Jangan kamu bermuram durja, sesungguhnya Tuhanmu menjadikan anak sungai di bawahmu dan goyangkanlah pangkal pohon kurma itu ke arahmu, nescaya pohon tersebut akan menggugurkan buah yang mekar kepadamu.” 
(Surah Maryam:24-25)

Suatu hakikat yang telah disempurnakan! Kalau diikutkan kepada logik akal, tidak mungkin sekali buah kurma yang mekar seperti ayat di atas sebagai “ruthab” boleh gugur dengan digoncang, sedangkan kalau dibiar buahnya masak ranum pun ia tidak akan gugur. Ini adalah suatu hikmat yang dikurniakan oleh Allah kepada Maryam dan mengikut pakar perubatan, buah kurma yang mekar boleh memudahkan si ibu melahirkan anak dengan baik.

Dan di dalam sepotong ayat yang lain pula, Allah s.w.t. telah berfirman:

“Maka makan dan minumlah serta bersenang hatilah kamu, jika kamu melihat seorang manusia maka katakanlah: ‘Sesungguhnya aku telah bernazar berpuasa untuk Tuhan Yang Maha Pemurah, maka aku tidak akan berbicara dengan seorang manusia pun pada hari ini.” 
(Surah Maryam: 26)

Untuk mengelakkan diri daripada difitnah oleh kaumnya, Allah s.w.t. telah memerintahkan kepada Maryam supaya bernazar dengan melakukan ibadat puasa dan tidak bercakap-cakap dengan sesiapa pun pada hari tersebut.

Isa a.s. Mempertahankan Kehormatan Ibunya

Apabila Nabi Allah ‘Isa a.s. dilahirkan oleh ibunya Maryam, kelahirannya itu telah mencetuskan reaksi yang kontroversi di kalangan kaumnya. Pelbagai andaian dan spekulasi yng dilemparkan kepada Maryam sehingga di kalangan kaumnya ada yang tergamak menuduh beliau melakukan perbuatan zina sehingga melahirkan anak, tetapi dengan tegas Maryam menafikannya.


“Maka Maryam menunjukkan kepada si anaknya itu, kaumnya berkata:’bagaimana kamu boleh berbicara dengan anak yang masih di dalam buaian"
(Surah Maryam: 29)

Dengan izin Allah s.w.t., ‘Isa a.s. dapat berkata-kata dan bercakap-cakap dengan kaumnya, sekaligus menolak fitnah yang dilontarkan kepada ibunya dan di samping itu, secara tidak langsung ‘Isa a.s. walaupun masih di dalam buaian sempat berdakwah kepada kaumnya menyeru mereka kepada Allah, Tuhan yang Maha Satu:

“Berkata ‘Isa: ‘Sesungguhnya aku ini hamba Allah, Dia memberiku Al-Kitab (Injil) dan Dia menjadikan aku seorang nabi dan Dia menjadikan aku seorang yang diberkati di mana sahaja aku berada. Dia memerintahkan kepadaku mendirikan solat dan menunaikan zakat selama aku hidup.”
(Surah Maryam: 30-31)

Jelas dan terang ungkapan mulut Nabi ‘Isa a.s. walaupun masih bayi dan sekaligus menolak dakwaan kaumnya yang menuduh ibunya yang suci itu melakukan perbuatan yang terkutuk.

Kesimpulan

Gambaran kristian terhadap Mary dan Jesus


Nabi ‘Isa a.s. serta ibunya Maryam adalah makhluk Allah s.w.t. yang terpilih, mereka tidak sekali-kali akan mengakui diri mereka sebagai Tuhan disebabkan nikmat yang diberikan kepada mereka, terutamanya Nabi ‘Isa a.s. Dakwaan bahawa Nabi ‘Isa itu adalah jelmaan Allah s.w.t. hanyalah cerita karut dan pembohongan semata-mata. 

‘Isa a.s. sendiri menyatakan di dalam Yohanes, fasal 17, ayat 3, bahawa

“Inilah hidup yang kekal, iaitu supaya mereka mengenal Engkau, Allah Yang Esa, dan Yesus Kristus yang telah Engkau suruhkan itu.”

Website Untuk Penganggur


Website yang sangat berguna kepada penganggur - penganggur yang berilmiah dan juga kepada ilmiah2 yang bakal menamatkan study. Website nie adalah tempat dimana para syarikat memaparkan iklan jawatan kosong yang diperlukan. Terdapat beratus - ratus syarikat yang mendaftar di website nie sebagai employer.


Berita baik kepada ialah Pendaftaran adalah percuma!. so tak rugi satu sen pun. just mendaftar dan masukkan maklumat peribadi serta maklumat pendidikan dan automatik CV akan dihasilkan. Para pemohon juga boleh memohon secara terus jika mendaftar disini dimana CV a
kan secara automatik akan dihantar kepada syarikat tersebut. Segala maklumat tentang kerja-kerja kosong akan dihantar melalui email yang didaftarkan.

Dibawah ini adalah contoh maklumat tentang kerja-kerja kosong yang ditawarkan oleh syarikat - syarikat yang mengiklankan kerja melalui website nie yang dihantar melalui email pengguna.



Website nie memudahkan pengguna untuk mencari kepada bidang kerja yang berkaitan sahaja dimana terdapat lebih kurang seratus kategori kerja disini. So, maklumat kerja kosong yang akan dihantar adalah yang berkaitan sahaja.Untuk memohon just klik apply dan CV akan dihantar kew syarikat tersebut.

So tak perlu susah - susah mendapatkan maklumat pasal kerja kosong nie. Rajinkan mendaftar dan membuka email sahaja. Teknologi dah ada,just pandai manfaatkan je.

Untuk ke website nie klik sini.

Couple T-shirt Yang Cool!


Cool stuff utk pasangan bercinta dr ThinkGeek. Baju neyh ada love indicator dimana dlm keadaan berjauhan, bntuk hati hanya akan bercahaya sebanyak 2 setengah jew. bila berdekatan dlm 5 meter, love indicator akan bercahaya penuh. bila berjauhan semula, love indicator akan seperti asal semula. So baju nie hanya akan full bercahaya bila bersama.


Ciri - ciri baju neyh:
  1. 100% Cotton t-shirt.
  2. Dekal(papan love bar) bleyh dicabut utk basuh n lekatkan semula pada hook kt baju tuh.
  3. Menggunakan bateri AAA utk berfungsi.
  4. Terdapat tempat bateri yg telah dijahit di sebelah dlm baju. agak berat la plak baju neyh.

Camnie la lebih kurang ianya berfungsi

Baju neyh da byk dijual skang. Uptown pun ada jual. Nk order leyh klik kat sini

Payung yang Sangat Coo!!!



Birkland Umbuster Umbrella.
Untuk post kali nie gadget sesuai untuk para wanita. Payung satu pada post sebelum nie adalah untuk si ego tinggi,payung untuk kali ni pula untuk wanita sebagai pendinding. Kira sebagai alternatif jika berlaku kecemasan buatan manusia. Payung ni bernama Birkland Umbuster Umbrella.
Kelebihan payung ni sehingga terasa nak kongsi bersama ialah selain perlindungan dari basah hujan, payung ni juga direka sebagai salah satu cara melindungi diri. Pemegang payung Birkland Umbuster Umbrella nampak untuk selesakan pengguna untuk memegang tapi secara tersiratnya, ialah buku lima. Comfirm orang takut nak cari pasal, buku lima kat tangan.
Tetapi kat Malaysia boleh pakai ke payung ni?Silap2, tidur lokap sebab dianggap membawa senjata berbahaya. Walau untuk tujuan yang baik kalau untuk para wanita, akan ada yang salah guna. Manusia tetap manusia kan.
So payung ni belum tentu masuk pasaran Malaysia. Kalau masuk nanti, akan ada berita kat Kosmo 'payung membawa maut!'.

Gadjet Berguna Untuk Si Blogger Sepenuh Masa



Penyejuk dan Pemanas Air Menggunakan USB 

Gadget untuk si blogger sepenuh masa!Bagi yang memang mengadap komputer sepanjang hari dan malas nak bangun ke dapur semata-mata nak sediakan air, korang boleh la mendapatkan benda ni.

Senang je nak gunakan benda ni, cuma perlu sambungkan ke USB laptop or pc korang dan ianya akan berfungsi dengan jayanya.Apa yang korang perlukan ialah mug yang boleh tahan panas dan sejuk dan saiz yang muat dengan alat ini untuk berfungsi. 
USB Drink Chiller and Warmer
 
Kalau korang nak panaskan cuma tekan butang panaskan dan sebaliknya.
 
Lebih kurang macam ni lah benda ni berfungsi.  Nak sejukkan minuman dalam tin pun boleh.

Jenis Jam Tangan



Jam Chronograph
Jam tangan ini sering digunakan untuk mengukur waktu dalam acara perlumbaan sperti stopwatch. Umumnya jam tangan chorongraph memiliki tiga tombol di bahagian samping kanan. Tombol paling atas digunakan untuk mengukur detik yang dapat mengukur kecepatan sampai 1/100 (seperseratus) detik. Kemudian tombol tengah berfungsi untuk jam dan minit, sama seperti fungsi pada jam tangan biasa. Tombol paling bawah pula berfungsi untuk menghentikan jarum detik oleh tombol detik dan mengembalikan kepada posisi asal.
Jam Automatik
Dikenali juga dengan nama self winding watch, iaitu jam tangan mekanik yang tidak memerlukan bateri untuk sumber penggerak jam tersebut. Setiap gerakan si pemakai akan menggerakkan sebuah komponen bernama rotor (bentuknya seperti piringan) yang selalu berputar dan menghasilkan sumber tenaga. Sumber tenaga ini akan disimpan untuk digunakan sewaktu tiada pergerakan pada jam tersebut.

Jam Analog
Jam tangan analog adalah jam tangan yang mempunyai tiga jarum penunjuk waktu iaitu jarum panjang untuk jam, jarum pendek untuk minit, dan jarum nipis untuk detik.
Jam Digital
Jam tangan jenis digital adalah jam tangan yang menunjukkan waktu dengan angka digital yang menggunakan system LCD (Liquid Crystal Display).

Jam Ana-Dig
Ini adalah singkatan dari Analog Digital dimana jam tangan tersebut memiliki penunjuk waktu analog dan digital.
Jam Water Resistant
Jam tangan ini memiliki ketahanan tertentu di dalam air. Jam tangan ini mempunyai had ketahanan didalam air bergantung kepada ketahanan jam tersebut. Setiap jam berbeza had kedalaman.
Jam Quartz
Jam tangan ini menggunakan mekanisme quartz, iaitu sejenis Kristal quartz yang berfungsi sebagai sumber tenaga jam tersebut. Keunggulan jam tangan quartz adalah dapat menunjuk waktu dengan tepat.
Jam Sport
Jam tangan sport biasanya dirancang untuk pelbagai keperluan. Misalnya jenis diver yang dirancang khusus untuk digunakan oleh penyelam. Atau jam tangan untuk juruterbang yang memiliki penunjuk waktu untuk banyak negara.

Jam Mewah
Merupakan jam tangan eksklusif yang dibuat dengan bahan berkualiti tinggi seperti emas, platinum, berlian, dan batu berharga lainnya. Tentunya harga untuk jam ini adalah mahal sesuai untuk golongan atasan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More