Blogroll

Senarai Tajuk

Agama (368) Al-Quran (22) Amazing (68) Anak (40) Bahaya (44) Contest (1) Crazy (91) Doa (12) Download (75) E-Book (4) Fotografi (3) Garage Sale (3) Hiburan (236) Hidayah (20) Hot's (140) Ibadah (14) Info (417) Jahitan (5) Jawatan Kosong (2) Jimak (2) K-Pop (31) Kenderaan (36) Kesihatan (106) Kisah Benar (17) Kisah Sufi (14) Kitab (8) Lawak (82) Misteri (25) Most (62) Movie (83) Nabi Muhammad S.A.W (39) Ngeri (149) Novel (7) Pelancongan (2) Pelik (104) Pendidikan (262) Peraduan (1) Personal (132) Pertahanan (7) Rawatan Islam (3) Renungan (85) Resepi (31) Scarf / Shawl (8) Sejarah (35) Semasa (208) Sempoi (215) SEO (4) Seram (27) Sukan (120) Syiah (3) Teknologi (56) Tips (29) Top (10) Tudung (8) Tutorial (78) Ulama (24) Ustaz Azhar (35) Video (4) WallPaper (1) Yahudi (19)
There was an error in this gadget

Promosi Terbaru!!! Sila Klik Dibawah!!!

Friday, August 19, 2011

Cara Pakai Tudung Petak Jadi Selendang Dengan Senang


Okay jom kita try pakai..jadi ke tak jadi ee...

LANGKAH 1 : Cari mana-mana tudung petak yang sesuai. Kalau boleh haruslah cantik bahagian tepi supaya errr.. haa supaya nampak cantiklah kan muka anda. Okay kemudian pin tudung anda dengan kemas, sebelah panjang dan sebelah lagi pendek.

LANGKAH 2 : Haaa step kedua ni susah sikit nak explain. Untuk lilit melilit HARUSLAH *okay wajib sebenarnya* ambil bahagian tengah tudung instead of bahagian tepi supaya lilitan anda boleh sampai bawah dagu untuk diselit. Okay boleh tengok gambar di bawah untuk lebih pemahaman.

Haaa see i amek yang tengah kan?

INGAT!! JANGAN AMBIL YANG TEPI UNTUK LILIT SEBAB NANTI TAK SAMPAI BAWAH DAGU.

So far faham tak? Hahaha lame gila siap snap gambar AMARAN.

LANGKAH 3 : Lilit selagi terdaya.
Lilit lagi okay.
LANGKAH 4 : Selit bawah dagu. Untuk lebih kemas dan tak bergerak, pin sekali selitan tu dengan yang mula-mula pin tadi. *okay kalau tak paham abaikan haha. tapi harus pastikan kemas dan selesa.

see see i dah selit kan?
Okay up until this step anda akan dapat ini;

tanda peace bukan bermakna udah selesai kawan-kawan sebab belakang akan jadi macam superman kalau anda biarkan macam ini sahaja. *lupa ambil gambar belakang*
Jadi pastikan anda kemaskan depan belakang mengikut kreativiti anda supaya jadi lebih kurang macam ini :

Taraaa. Dah siap^^.
Ini contoh tudung petak lain yang sesuai untuk buat selendang sebab corak tepi dia cantik:

Haruslah letak gambar yg ada orang lain untuk meneutralkan keadaan. Haha.
see see i bawak botol air pergi kelas. anda pun harus kawan-kawan.

Lagi tips berguna?

* Harus pakai anak tudung supaya resistan diperoleh lalu mencipta konsistensi kecantikan tudung anda.

* Selit jarum peniti di bahagian atas kepala supaya lilitan tak tercabut secara tiba-tiba ketika anda sedang makan Big Mac.

* Jangan stress ketika pakai sebab nanti confirm tak jadi. Senyum walaupun dah lambat ke kelas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2014

Jadual Kuliah Ustaz Azhar Idrus 2014

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More